WIJN BIJ STIJN

BLOG


Een onderneming starten… topsport!

14/03/2015

Sinds 7 maart ben ik open.. en wat is het mooi! Het is fijn om eindelijk te kunnen starten… verbouwen is toch niet waar ik goed in ben. Gelukkig krijg ik veel energie van mijn wijnbar, want die was na al het geklus wel op. Terugkijkend heb ik een heleboel ‘eerste keren’ gehad: slopen en schilderen laat ik meestal doen J. Ook het ondernemen is erg bijzonder: geen baas meer die zaken van je afpakt of overneemt… ik kijk nog wel eens over mijn schouder om te checken of er iemand meekijkt. Fijn dat dat niet zo is! Dat betekent ook dat leverproblemen (hier kan een prachtige woordgrap…) en zaken die niet goed werken bij mij op het bord liggen. Het is kunst om hier met een glimlach naar te kijken… en daarna als een malle te schakelen om ze op te lossen.

Nu ga ik vooruitkijken naar een mooi voorjaar. Ik kan gaan schaven aan het concept, wijnkaart en menukaart, maar vooral: iedere avond met gasten in gesprek, ze het naar de zin maken. Daar komt de echte glimlach tevoorschijn. Hoe heftig en emotioneel de afgelopen periode ook was: van gasten krijg ik goede zin! Nu al zin om vanavond weer aan de slag te gaan!

Stijn

WIJN BIJ STIJN